Lennot

Lennot Singaporeen

Singaporeen matkustavat kaikenikäiset lomamatkalaiset sekä liikematkalaiset. Usein lomamatkalla Singapore on yksi etappi muiden joukossa, sillä lähistöllä on myös muita kiinnostavia kohteita lyhyen matkan päässä.

Nopein vaihtoehto suomalaisille on lentää Finnairilla ilman välilaskuja Helsingistä. Finnair on yleensä myös verrattain halpa muihin yhtiöihin verrattuna kunhan matkan varaa riittävän ajoissa. Edestakainen hinta voi olla halvimmillaan supertajouksessa 650€ ja tavallisesti edestakaiset lennot Helsinkiin saa hieman alle 1000€:llä.

Halvin vaihtoehto Suomeen voi joskus olla Finnair, mutta usein kohtuullista säästöä voi saavuttaa lentämällä 1 tai 2 välilaskun kautta jollain muulla yhtiöllä käyttäen esim. Kilroyn tai Supersaverin hakukoneita. Jos matkustusajalla ei ole väliä, voi olla myös järkevää ottaa välilaskullinen halpa lento Kilroyn tai Supersaverin hakukoneesta pitkällä vaihtovälillä, jolloin välilaskupaikassa ehtii nähdä kaupunkia samaan hintaan ja samalla säästää lentolippujen hinnoissa.

Lennot Singaporesta

Singapore toimii hubina, josta on kattavasti lentoja joka puolelle maailmaa erityisesti Kaakkois-Aasiaan. Kaakkois-Aasian alueelle halpoja lippuja kannattaa katsoa seuraavilta yhtiöiltä:

Singaporen lentokentät

Singaporessa on ainoastaan kaksi lentokenttää, joista toinen on tarkoitettu puhtaasti sotilaskäyttöön. Täten ainoa siviililentoliikenteen käytössä oleva lentokenttä on Changi Airport, joka on valittu maailman parhaaksi lentokentäksi vuonna 2013.

Matkustaminen lentokentän ja keskustan välillä

Matkustaminen Changin ja Singaporen keskustan välillä on helppoa. Valittavana on useita vaihtoehtoja:

  • Metro (MRT) = Suositeltava matkustusvaihtoehto kun haluaa säästää taksimaksuissa. Viimeinen metro lentokentältä keskustaan lähtee päivittäin 23:18. Ensimmäinen metro lentokentälle keskustasta lähtee arkisin 05:26 ja viikonloppuisin 05:54. Yhdensuuntainen hinta metrolla on ainoastaan noin 1.5-2 SGD riippuen matkan pituudesta. Metro on yleensä nopein vaihtoehto taksin jälkeen vieden aikaa reilun 30 minuuttia. Metrolla pääsee helposti lähes mihin tahansa Singaporessa.
  • Bussi = Viimeiset bussit lentokentältä keskustaan lähtevät hieman myöhemmin kuin viimeiset metrot. Ensimmäinen bussi lentokentältä keskustaan lähtee noin 06:00 aamulla. Bussin hinta on noin 2 SGD ja matkustusaika jonkin verran pidempi kuin metrossa.
  • Taksi = Taksi on luonnollisesti nopein vaihtoehto liikkua lentokentän ja keskustan välillä vieden aikaa noin 30 minuuttia ja hinnat ovat Suomen hintoja matalampia. Hinta minkä tahansa paikan Singaporessa ja lentokentän välillä on noin 18-38 SGD. Yöllä taksi on hieman kalliimpi kuin päivällä.
  • Auton vuokraus = Singaporessa autoa saa ajaa ensimmäisen vuoden ajan Suomalaisella ajokortilla ja autoja voi vuokrata monista pisteistä lentokentällä. Auton vuokrauksen hinnat ovat alkaen noin 100 SGD / päivä. Liikenne Singaporessa on Suomalaisittain väärällä puolella, mutta liikenteessä selviää melko helposti pelkillä Suomen ajotaidoilla.