Liikkuminen

Singapore on kompaktin kokoinen saari. Singaporen kartalla saaren päästä päähän matkaa on enimmillään 41.8 km. Liikkuminen Singaporessa on helppoa, sillä julkinen liikenne toimii erittäin hyvin ja on edullista.

Yleiset liikennevaihtoehdot

  • Metro (MRT) = Suositeltava matkustusvaihtoehto kun haluaa säästää taksimaksuissa. Yhdensuuntainen hinta metrolla on ainoastaan noin 1.5-2 SGD riippuen matkan pituudesta. Metro sulkeutuu puoliltaöin ja avautuu kuuden aikoihin aamulla joka päivä. Metrolla pääsee helposti lähes mihin tahansa Singaporessa. Katso lisää sivulta Singaporen metrokartta.
  • Bussi = Bussit toimivat hyvin ja ovat samoissa hinnoissa kuin metko 1.5-2 SGD per matka
  • Taksi = Taksi on luonnollisesti nopein vaihtoehto liikkua ja hinnat ovat Suomen hintoja huomattavasti matalampia, joten taksin käyttämistä ei kannata pelätä. Yöllä taksi on hieman kalliimpi kuin päivällä ja sateella taksia voi olla vaikea saada.
  • Auton vuokraus = Singaporessa autoa saa ajaa Suomalaisella ajokortilla ja autoja voi vuokrata monista pisteistä pääasiassa lentokentältä. Auton vuokrauksen hinnat ovat alkaen noin 100 SGD / päivä. Liikenne Singaporessa on Suomalaisittain väärällä puolella, mutta liikenteessä selviää melko helposti pelkillä Suomen ajotaidoilla.
  • Kävellen = Singaporessa joka paikkaan voi kävellä, mutta välimatkat voivat vaatia julkisen liikenteen käyttöä. Jalkakäytävät ovat melko kapeita.
  • Polkupyörä = Pyöräily Singaporessa on mahdollista etenkin vähän kauempana ydinkeskustasta. Yleisillä kaduilla pyöräily on hieman vaativaa ja hieman vaarallista, sillä jalkakäytävät ovat kapeita ja teitä ei ole suunniteltu polkupyörille. Pyörän vuokraamista suunnittelevan lomalaisen kannattaa suunnata East Coast Parkkiin tai Pulau Ubinille, josta on tilaa pyöräillä ja pyöriä voi vuokrata.

EZ-Link-kortti

EZ-Link-kortti toimii kaikissa metroissa ja busseissa, joissa se leimataan eletronisesti matkan aloituksen ja lopetuksen yhteydessä ja kortilta vähennetään tällöin matkan hinta automaattisesti. Kortille voi ladata rahaa kaikilla metroasemilla. Kortin käyttö on todella helppoa ja sen käyttö tulee ajan kanssa halvemmaksi kuin yksittäismatkojen ostaminen, sillä kortin kanssa jokainnen matka on noin 0.17 SGD yksittäislippua halvempi sekä 0.25 SGD yksittäislippua halvempi matkan aikana vaihtaa matkustusmuotoa esim. bussiin. Kortiin ladatut rahat voi koska vain muuttaa rahaksi metroasemilla. Kuitenkaan kortin 5 SGD panttia ei saa takaisin kortin oston jälkeen.